Behandelingen

Kinesitherapie

Kinesitherapie betekent letterlijk het behandelen door bewegen. De voornaamste doelstelling van de kinesitherapie is het behouden en verbeteren van de kwaliteit van bewegen. Dit gebeurt in een wetenschappelijke omkadering die gesteund wordt door medische evidentie.

De revalidatie gebeurt steeds in een samenwerkingsverband waarbij de kinesitherapeut enerzijds de behandeling opstart en anderzijds de patiënt aanleert hoe hij/zij best tot zo functioneel mogelijk bewegen komt.

Osteopathie

Osteopathie bekijkt het lichaam in zijn geheel. Vaak is er een verband tussen de lichamelijke klacht en bepaalde functiestoornissen in het lichaam. Deze stoornissen kunnen spier- en gewrichtsproblemen zijn, viscerale problemen (organen), craniale problemen (schedel), biochemische problemen (werking van allerlei stoffen in ons lichaam, stofwisseling, voeding,…) als oorzaak hebben. Het mentaal-emotionele aspect mag zeker ook niet worden vergeten.

 

Het menselijk lichaam heeft de kracht zichzelf te genezen, het natuurlijk zelfherstellend vermogen, maar vaak heeft het wat hulp nodig. Osteopathie kan met behulp van zachte technieken hierin een goeie hulp zijn.

 

In osteopathie staan Manipulaties (‘kraken’) zelden op de eerste plaats. Een geblokkeerde wervel is meestal een uiting van een onderliggende klacht. Door die oorzaak op te sporen en te behandelen lost de blokkade zichzelf op. Vind die oorzaak en behandel deze en de blokkade lost zichzelf op. Dit heeft als gevog dat minder behandelingen nodig zijn

BBRS Acupunctuur

Klassieke Acupunctuur herstelt met behulp van fijne naaldjes verstoringen in de energiebanen (meridianen) om het lichaam te ondersteunen in zijn zelfgenezend vermogen.

 

BBRS Acupunctuur heeft als doel de onderlinge communicatie van de cellen in ons lichaam te herstellen alsook de interactie van de cel met zijn onmiddellijke omgeving. In deze extra-cellulaire ruimte (= BBRS of Basis Bio-Regulatie Systeem) gebeuren heel wat reacties tussen de cel en zijn directe omgeving met uitwisseling van allerlei voedingsstoffen, vitaminen, mineralen… alsook de aanwezigheid van allerlei pathogenen (virussen, bacterieën, …) die deze communicatie kunnen verstoren.

 

BBRS Acupunctuur is een moderne en efficiëntere vorm van acupunctuur die niet pijnlijk is en waarbij slechts 2 tot 4 naalden worden gebruikt soms in combinatie met voetreflexpunten. Dit maakt acupunctuur meer toegankelijk voor mensen die wat schrik hebben voor naalden.

 

Dit acupunctuursysteem laat ons ook toe om terug wat Westers te gaan denken (Hormonaal systeem, Immuunsysteem, Spijsverteringsstelsel, Ontgiften, Stresssysteem…) met een achtergrond van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

 

Praktisch combineer ik dit vaak met Osteopathie, Orthomoleculaire geneeswijze en Toegepaste Kinesiologie. Deze disciplines samen zijn veel krachtiger dan elk afzonderlijk.

Toegepaste kinesiologie

In toegepaste kinesiologie (applied kinesiology) worden spiertesten gebruikt om de oorzaak van een probleem in het lichaam op te zoeken. Spieren zijn via de meridianen uit de acupunctuur gelinkt aan bepaalde zenuwen, wervels, organen, bepaalde reflexpunten acupunctuurpunten, enz… en aan systemen zoals het immuunsysteem, hormonaal systeem.

 

Met behulp van de spiertesten kan een behandeling (Osteopathie, Acupunctuur, Kinesitherapie, Voeding,…) veel efficiënter worden toegepast en nadien worden geëvalueerd.